Известие

Collapse
No announcement yet.

Възможно ли е в маслото да е проблема ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Възможно ли е в маслото да е проблема ?

Колеги, много съм ядосано-разочарован .. преди 2 дена смених маслото на колата, (Селения Голд 10/40 15лв.-1 литър ) преди това е била с 20к ..сутринта отивам по работа беще нещо стращно в колата ... купето скърцаще абе чудо .. свързвам го с маслото, защото просто не виждам от какво може да е друго .. за 2 дена да се разхлопа така ... да съм минал 200 км. с това масло .. ако е от него ще се оправи ли ако навъртя повечко километри или да ходя да го сменям .. направо чудо .. сумати пари за масло и най-накрая са прецака колата .. !

Поздрави!
    Last edited by bobisz; d.m.y г., 00:39.
    Алфа 156 1.8 16в ТС

Първоначално публикувано от bobisz Покажи съобщение
    Колеги, много съм ядосано-разочарован .. преди 2 дена смених маслото на колата, (Селения Голд 10/40 15лв.-1 литър ) преди това е била с 20к ..сутринта отивам по работа беще нещо стращно в колата ... купето скърцаще абе чудо .. свързвам го с маслото, защото просто не виждам от какво може да е друго .. за 2 дена да се разхлопа така ... да съм минал 200 км. с това масло .. ако е от него ще се оправи ли ако навъртя повечко километри или да ходя да го сменям .. направо чудо .. сумати пари за масло и най-накрая са прецака колата .. !

Поздрави!
    Нищо не разбрах, ма по принцип си сипал най-скапаното възможно масло.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      И аз нищо не разбрах, ама има и по-скапани масла!

Comment

Някаде от пред до въздухопроводите и по цялото табло като мина през някоя гърбица и някво прескърцване се чува в купето .. изобщо има ли нещо общо маслото с това или не ?

И кво да му е на маслото нали уж Селения най-доброто за алфите .. кое е по добре тогава ей ся ще я закарам и да го сменят ..
        Last edited by bobisz; d.m.y г., 01:05.
        Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Колата не беше същата .. някаде от пред до въздухопроводите и по цялото табло като мина през някоя гърбица и някво прескърцване се чува ..
          Чета тука една тема .. да не би да е от повдигачите или те нямат нищо общо ?
          Та...времето застудя и горните носачи - тампоните почват да скърцат като стар креват ако са тръгнали като се позатопли поспрат итн - при мен беше така.
          Чукни в търсачката скърцане горни носачи и ще се изненадаш от броя на темите.
          156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
          TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

Първоначално публикувано от vaskoni Покажи съобщение
            Та...времето застудя и горните носачи - тампоните почват да скърцат като стар креват ако са тръгнали като се позатопли поспрат итн - при мен беше така.
            Чукни в търсачката скърцане горни носачи и ще се изненадаш от броя на темите.
            Няма такива болежки брат .. ходих да ми видят предницата .. няма дертове .. само на преден десен долен носач тампоните са заминали ,да скарца толкова от едни тампони ли ?

Ама се пак ,утре го дават по топло ще видим как ще е
            Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

Е от маслото на двг, как да скърца таблото, нещо не схващам.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Купето и таблото може да скърцат от маслото точно толкова колкото и от промяна на кръстосания курс между йената и долара

---------- Post added at 09:45 ---------- Previous post was at 09:43 ----------

това масло е точно толкова скапано колкото повечето масла на тази цена ...
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

преди 2 дена смених маслото на колата, (Селения Голд 10/40 15лв.-1 литър ) преди това е била с 20к ..
                  Ти не я ли харесваш тая кола??????
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                    Купето и таблото може да скърцат от маслото точно толкова колкото и от промяна на кръстосания курс между йената и долара

---------- Post added at 09:45 ---------- Previous post was at 09:43 ----------

това масло е точно толкова скапано колкото повечето масла на тази цена ...
                    Аз пък се сещам за едно на същата цена, което е много много по-добро...

Иначе и аз не мога да хвана връзката между маслото и скърцането...Всъщност единствената връзка, която ми идва на ум е да си сипал някакъв ужасен ментак и двигателя да работи по-"нервно" и да създава повече вибрации...

Иначе това "ходил съм в сервиз" всички сме го чували от форума, ама и всички знаем в КОИ сервизи трябва да се ходи, че иначе май само главоболия и проблеми...

И не забравяй, че това е Алфа Ромео...
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                    by RUBIG service

Comment

Колега препоръчвам ти както аз така и другите колеги както виждаш веднага да го махаш това масло и ако държиш толкова на Селения може да си сложиш 20К...иначе имаш още доста вариянти...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Значи ако си я пържиш на магистрали разни, по-дбре си смени маслото, имайки впредвид че е тс мотор.
                        Ако си я коткаш карай поне 4-6к км и тогава го смени, това масло все има някакви качества че да го изхвърляш ей така. Наблюдавай нивото поне веднъж седмично и готово. и на 4-6к км си го смени с читаво, тъкмо ще дойде зимата ако не я караш толкова много!
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Хептен на подбив го взехте вече ,дайте малко по сериозно че ще го накарате сега да хвърли едни 100 кинта за масла и филтри без нужда.
                          1. Скърцането със сигурност няма връзка с смяната на маслото .
                          2. Селения голд е достатъчно добро масло.Не казвам че е най-доброто,а достатъчно добро(както и всяко друго с същите характеристики)за да си го кара без абсолютно никакви проблеми 10 000 км .Който твърди обратното говори пълни глупости.Ако все пак има някой който твърди обратното то нека доказателства някакви с цифри и факти а не да си прави бля-бля.
                          Last edited by dimo; d.m.y г., 10:51.
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Колата като работи намясто чува ли се пак това скърцане. Просто не виждам как ще е от двигател (да скърца двигател за първи път чувам) . И при мен тия дни взе да скърца предницата като позахладня времето и доста се чува в купето. Но според мен изобщо няма връзка с двигателя това скърцане.

Comment

Като падне температурата около 10 градуса и започва да скърца предницата на бебешка количка...
                              Нещо не виждам смисъл в смяна на масло и скърцане на купе
                              Alfa 156 1,6 TS ex
                              Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                              Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Working...
                              X